W tym tygodniu szef kuchni poleca:
Data | Dzień tygodnia | Menu | Dodatki | Kalorie | Wartość odżywcza | Alergeny |
15.05.23 | Poniedziałek | Barszcz ukraiński na wywarze w drobiu z pietruszką(300g), chleb (28g) | sok 100%, ciastko owsiane | 432kcal | B- 12,46g;
T- 18,6g; W-53,60g; BŁ 1,8g |
1,2,4,5 |
16.05.23
|
Wtorek | Spaghetii po bolońsku (200g) | sok owocowy 100%(200ml), owoc | 784 kcal | B- 11,20g;
T- 14g; W-30,80g; BŁ 1,8g |
1,2,4,5 |
17.05.23 | Środa | Kotlet mielony (150g), ziemniaki (100g), mizeria (100g) | sok 100% (200ml), owoc | 528 kcal | B- 19,06g;
T- 21,22g; W-65,24g ; BŁ- 9,1g |
1,2,4,5 |
18.05.23 | Czwartek | Danie chińskie z kurczakiem (100g), ryż (100g) | sok 100% (200ml), owoc | 414 kcal | B- 22,04g;
T- 3,42g; W-76,76g ; BŁ- 2,8g |
1,2,4,5 |
19.05.23 | Piątek | Zupa fasolowa na wywarze z drobiu(300g), chleb (28g) | sok 100% (200ml), owoc | 243 kcal | B- 13,70g;
T- 6,40g; W-48,60g ; BŁ- 9g |
1,2,4,5 |
Alergeny występujące w posiłkach:
1- zboża zawierające gluten 4- mleko i produkty pochodne
2- jajka i produkty pochodne 5- seler i produkty pochodne
3- ryby i produkty pochodne 6- nasiona sezamu i produkty pochodne