W tym tygodniu szef kuchni poleca:
JADŁOSPIS
30.09-04.10.2024
Dzień | Danie | Wartość odżywcza |
Poniedziałek
30.09.2024 |
Ogórkowa na wywarze z drobiu (300g), chleb (28g), sok 100% (200ml), mus owocowy
1,2,4,5 314 kcal |
B-21,04g;
T-3,21g; W- 76,62g; BŁ-1,5g
|
Wtorek
01.10.2024
|
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem (300g), sok 100% (200ml), owoc
1,2,4,5 418 kcal |
B-10,22g;
T-12,40g; W-55,88g; BŁ-4,1g
|
Środa 02.10.2024
|
Kotlet mielony (110g), ziemniaki (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g), sok 100% (200ml), owoc
1,2,4,5 552 kcal
|
B-19,06g;
T-21,22g; W-65,24g; BŁ-9,1g
|
Czwartek
03.10.2024
|
Ryba zapiekana z serem na parze (150g), ryż (100g), marchew z jabłkiem (100g), sok 100% (200ml), owoc
1,2,3,4,5 581 kcal |
B-12,24g;
T-10,20g; W-62,18g; BŁ-1,5g
|
Piątek 04.10.2024
|
Jarzynowa na wywarze z drobiu zabielana śmietanką (300g), chleb (28g), sok 100% (200ml), mus owocowy
1,2,4,5 319 kcal |
B-10,05g;
T-11,02g; W-52,18g; BŁ-1,7g
OPRACOWAŁ ANNA KLAMECKA ARLETA BARTCZAK |
Alergeny występujące w posiłkach:
1- zboża zawierające gluten 4- mleko i produkty pochodne
2- jajka i produkty pochodne 5- seler i produkty pochodne
3- ryby i produkty pochodne 6- nasiona sezamu i produkty pochodne